Selasa, 29 Jun 2010

~Sawi CinaTumis Bersama Lobak & Udang~

Bahan:
sawi cina
carrot

beberapa ekor udang
1/2 biji bawang merah
1biji bawang putih
1 btg cili merah
udang kering

2 sudu mkn sos ikan
minyak

sedikit air
serbuk perasa

cara memasak:
step 1:
tumbuk bawang merah,bwg putih,udang kering beserta cili
step 2:
masukkan minyak ke dlm kuali dan masukkan bhn tumisan sehingga naik bau dan kekuningan

step 3:
masukkan udang

step 4:
masukkan sos ikan, sedikit air, dan serbuk perasa

step 5:
masukkan carrot dan sawi cina. gaul dan tutup seketika.

step 6:
pastikan bila masak sayur dont over cook agak2 sayur dah layu ,bolehla diangkat dan disajikan :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan