Baru2 ni tah aper tah tetibe je rajin membuka buku resepi, terdetik kat hati aku nk buat biskut dahulu kala. Hah, ada! biskut dahlia. Mmm, dah lame benor den x pekenan makan kuih nie, time raye rase xpenah pun kami buat, skang nie almaklum la sibuk belaka, makan kuih tunjuk jela.Hehehe...
1. So 1st step aku kene menyediakan bahan biskut yg aku perlukan:
172 gram tepung kastard
100 gram tepung gandum
100 gram aising sugar
172 gram majerin
1 biji kuning telur
1 sudu esen vanila
ceri (sbg hiasan,tapi aku ganti bijan xde ceri da:)
SELAMAT MENCUBA!!!
100 gram tepung gandum
100 gram aising sugar
172 gram majerin
1 biji kuning telur
1 sudu esen vanila
ceri (sbg hiasan,tapi aku ganti bijan xde ceri da:)
8. masukkankan kedua2 tepung yg telah diayak dan gaul pelahan-lahan
9.jangan gelojoh, masuk ckit2x.....
9.jangan gelojoh, masuk ckit2x.....
16. hidangkan dan sajikan diwaktu petang dan lebih syok minum bersama teh panas..Mmmm...nikmatnye:p
SELAMAT MENCUBA!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan